De behandeling

Wat kan je verwachten als je komt voor EMDR behandeling?

Na aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek. De bedoeling van dit gesprek is om te kijken of wij allebei denken dat ik je kan helpen. Zo ja, dan maken wij samen een behandelplan. Direct aansluitend worden er afspraken voor de behandeling gemaakt. Als het beter is dat je door iemand anders geholpen wordt, dan help ik je om met de juiste behandelaar in contact te komen.

Aan het begin van de EMDR behandeling word je gevraagd terug te denken aan de nare gebeurtenis, inclusief alle bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Terwijl je dat doet, word je gevraagd om ook nog iets heel anders te doen (lichtjes volgen via een lichtbalk of klikjes te volgen via een koptelefoon). De herinnering aan de nare gebeurtenis verliest hierdoor snel haar kracht en emotionele lading. De behandeling gaat door totdat je het niet meer vervelend vindt om aan de gebeurtenis terug te denken. Je zal daarna merken dat je minder tot geen last meer hebt van je klachten.

Het kan zijn dat je tussen de afspraken onrustig bent of dat je wat vaker aan de nare ervaring moet denken. Dat betekent dat het verwerkingsproces in gang is gezet. Gelukkig is dat na een paar dagen meestal weer voorbij. Het hoeft trouwens niet.

De praktijk biedt niet alleen EMDR. Ook cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte individuele gesprekken.

reacties van clienten:

"Ik voel me sterk, kan alles weer aan!"
"Het is eigenlijk helemaal niet mijn schuld. Ik ben oke".
"Het is of er een frisse wind door mijn hoofd is gewaaid!"
"Eerlijk gezegd geloofde ik er niet in, maar ik voel me echt een stuk beter".
"Het plaatje doet me niks meer. Het is helemaal niet meer naar om aan te denken"
"Het is veel sneller gegaan dan ik verwacht had. EMDR werkt echt goed".
"Ik heb meer zelfvertrouwen, voel me steeds beter".